6 vinkkiä hiihtomatkalle

Talvi tekee tuloaan!

 

Hiihdon harrastajat odottelevat jo innoissaan lunta. Ensilumen latuja on avattu Rukalla ja Vuokatissa. Imatralla avataan 23.10.

 

Hiihtotunnelit taitavat myös olla jo kovassa käytössä. Autamme mielellämme majapaikan etsinnässä kun lumileiriä suunnittelet.

Talven kansainvälisten kisojen osalta tilanne on odottava. Tsekissä koronatilanne on tällä hetkellä todella ongelmallinen. Seuraamme tilannetta ja teemme ratkaisun sen matkan osalta hyvissä ajoin.

Ruotsin tilanne on Tsekkiin nähden selvästi parempi, mutta haasteita riittää sielläkin.

Noudatamme luonnollisesti viranomaismääräyksiä myös urheilumatkoillamme. Kisajärjestäjät miettivät kuinka tapahtuma saadaan turvallisesti järjestettyä ja me matkanjärjestäjänä mietimme kokonaisuutta.

Yksi tärkeä asia on matkustusrajoitukset; valtaosa matkustajistamme on työelämässä, jolloin karanteeni kotiin tultaessa ei ole vaihtoehto. Kaikkien osapuolten etu on että seuraamme tilannetta tarkasti ja teemme

päätökset matkojen läpiviemisestä hyvissä ajoin.

Älkäämme antako kaiken tämän kuitenkaan vaikuttaa harjoitteluintoomme! Ei muuta kuin rullille tai lumelle liikkumaan. Ja jos treeni- tai tekniikkavinkit kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa niitä Vasaloppetin

sivuilta ”Vasaloppskolan skidor

 

6 vinkkiä hiihtomatkalle

 

  1. Varaa matkasi hyvissä ajoin. Kun varaat meidän kauttamme, hoidamme varauksesi kokonaisvaltaisesti ja ajatuksella; mielellään joustavuutta sekä lentoon, majoitukseen ja mahdolliseen vuokra-autoon. Mahdolliset liitynnät, suksipussit ym. otetaan huomioon heti alusta.

 

  1. Pakkaa huolella. Mukaan tarvitaan hiihtovarustuksen lisäksi paljon muutakin. Huomioi että esim. voiteenpoistoainetta tai fluorivoiteita ei saa kuljettaa lennolla. Tavalliset purkit, liisterit ja voitelurauta voidaan kuljettaa ruumaan menevässä laukussa. Sauvat kannattaa laittaa putkeen tai suojata pehmustein.

 

  1. Voitelu. Useimmiten kisajärjestäjällä on sopimus jonkin voitelufirman kautta, jolloin voitelun voit tilata etukäteen. Moni haluaa hoitaa luistovoitelun jo kotipuolessa kuntoon ja sitten pitovoitelun paikan päällä.

 

  1. Hae numerolappusi hyvissä ajoin. Useimmissa kisoissa kanslian yhteydessä on messu tai näyttely sekä voiteluvinkkejä. Numerolappukuoressa on myös tärkeää tietoa itse kisaan ja kulkemiseen ym. Opiskele siis huolella.

 

  1. Huolto kisan aikana. Kisajärjestäjien huoltopaikat ovat yleensä n 10 – 15 km välein. Kannattaa jo etukäteen tutustua mitä huoltopisteillä on tarjolla, jotta voit päätellä tarviiko lisäksi ottaa omaa juomaa ym. kisaan. Esim. Enervitillä on useissa kisoissa tilattavissa huoltopaketti joko itsepalveluperiaatteella tai koko pakettina, jolloin heillä on omat huoltopisteet.

 

  1. Älä unohda että porukassa on mukava matkustaa. Voit olla varma että samanhenkisessä porukassa juttua riittää ja tunnelma on aika erilainen kuin yksin matkustaessa. Järjestetyllä pakettimatkalla asiat ja paketin sisältö on mietitty etukäteen. Voit keskittyä olennaiseen.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.