6 tips inför skidresan

Vintern är på kommande!

 

 För skidåkarna, som redan otåligt väntar på snö, är detta goda nyheter. Skidspåren har redan öppnat i Ruka och Vuokatti. I Imatra öppnas spåret den 23.10. Skidtunnlarna är också redan i bruk. Vi hjälper dig gärna med att boka boende då du planerar din skidresa.

 

Då det kommer till vinterns internationella resor får vi avvakta. I Tjeckien är coronasituationen problematisk. Vi väntar och meddelar hur det går med resan till Jizerska Padesatka. I Sverige är situationen bättre än i Tjeckien, men fortfarande utmanande.

 

Vi följer myndigheternas regler på alla våra sportresor. Arrangörens uppgift är att ordna ett säkert evenemang och vår uppgift blir att se till att helheten är trygg för alla resenärer. En viktig aspekt är reserestriktionerna. En stor del av våra sportresenärer är i arbetslivet, vilket betyder att en tio dagars karantän, då man kommit hem, inte är ett alternativ. Det är till allas fördel att vi håller noggrann koll på situationen och besluter om resans genomförande i god tid.

 

Vi ska inte låta coronaläget komma i vägen för träningen! Om du är intresserad av tränings- eller teknikvideon kan du ta en titt på vasaloppsskolan här.

 

6 tips inför skidresan

 

  1. Boka din resa i god tid. Då du bokar via oss tar vi hand om hela din bokning. Vi ser till att du får den flexibilitet du behöver för dina flygbiljetter, hotell och eventuell hyrbil. Vi bokar in anslutningsflyg och reserverar plats åt din skidutrustning så slipper du stressa om det själv.

 

  1. Packa med omsorg. Utöver skidutrustning behöver du mycket annat också. Observera, att det inte är tillåtet att ta med t.ex. vallaborttagningsmedel eller fluorvalla på flyget. Vanliga burkar, klister och vallajärn får man ta med sig i bagageutrymmet. Det gäller att skydda stavarna i en tubväska eller med ett mjukt material.

 

  1. Vallning. De flesta arrangörer har ett kontrakt med en vallfirma. Då kan du beställa vallning på förhand. Många av våra resenärer vill sköta glidvallningen hemma och sedan fästvallningen på plats.

 

  1. Hämta ut ditt startnummer i god tid. Vid de flesta tävlingar har det arrangerats en utställning eller vallningstips i samband med tävlingskansliet. I startnummerkuvertet hittar du också annan intressant information om tävlingen.

 

  1. Service under tävlingen. Arrangörens servicepunkter ligger på ca 10-15 km mellanrum. Det gäller att bekanta sig med servicepunkternas utbud på förhand, så kan du förbereda dig med t.ex. egen dryck under tävlingen. Exempelvis Enervit erbjuder servicepaket, som man kan boka på förhand.

 

  1. Glöm inte att det är roligare att resa i grupp! I en grupp med likasinnade resenärer kan du vara säker att alla har något gemensamt att prata om och stämningen är på topp. På en välordnad paketresa kan du fokusera på det väsentliga. Att njuta av resan.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.