Vasaloppet 100 juhlamatkamme

Kokkolan Matkatoimisto lähti sadanteen Vasaloppetiin kahdella bussilla; ensimmäinen bussi torstaina Jonas Dahl matkanjohtajanaan, toinen perjantaina Kimmo Kalliokoski porukan vetäjänä. Yhteensä matkustajia oli 90 eli aika iso osa mukana olleista suomalaisista matkasi keltaisilla busseilla. Jonakselle lankesi aika iso vastuu molempien ryhmien numerolappujen hakemisen ja seedauksen hienosäädön suhteen, mutta hyvin tuli asiat hoidettua.

Perjantain matkalaisilla ohjelma oli aika tiivis. Luistovoitelun valtaosa hoitaa valmiiksi jo koti-Suomessa, mutta pitovoitelu paikan päällä. Osa ryhmästä oli jo ennen matkaa toivonut apua pitovoitelussa ja olimme sen ulkoistaneet torstain ryhmän mukana olevalle alan ammattimiehelle. Osa hoiti pidon itse ja voitelumökissä oli aika tiivis tunnelma lauantai-iltana, mutta samalla saatiin vaihtaa mielipiteitä mitä pohjaan laitetaan. Vielä rilliraudalla raitaa pohjaan, harjalla kiiltoa ja sitten syömään.

Kisajärjestäjä oli tiedottanut että ajoissa kannattaa tulla sillä parkkipaikat alkavat olla pehmeitä. Aamiainen klo 3 ja lähtö klo 3.45 kohti Berga By:tä Sälenissä. Liikenne ruuhkautui 5 km ennen lähtöpaikkaa ja eteneminen oli todella hidasta. Kun lähtöpaikalle oli n 3 km matkaa lähti osa porukasta juosten/kävellen jotta ehtisi ajoissa. Tasaisin väliajoin kuljettaja päästi väkeä hakemaan sukset ja sauvat ruumasta. Pääosin jalkaisin loppumatkan taittaneet ehtivät omaan lähtöryhmäänsä. Bussin kyydissä matkanneet saapuivat karsinaansa n 3 min myöhässä, mistä seurauksena oli että aika monta kokonaista lähtöryhmää ehti hiihtämään ohi ennen kuin baanalle pääsi. Tämän sain kokea myös itse. Melkoinen takaa-ajokisa oli edessä. Kauan kesti ensimmäiset 3 km ja valtava senkin jälkeen oli joukko edessä. Noin 20 km hiihdon jälkeen näin ensimmäisen 7-ryhmästä lähteneen. Aika kostea keli oli jatkunut jo muutaman päivän joten latupohja oli pehmeä; selvää oli että päivän laturetki kestäisi kauan. Keskeyttäneitä oli kaikkiaan 2500, mikä on enemmän kuin yleensä.

Järjestäjällä on varmasti mietinnän paikka kuinka vastaava voitaisiin välttää. Henkilöautolla lähtöön tulevien määrä on kisassa silmiinpistävän suuri. Marcialongassa kuljetuspuoli on hoidettu mallikkaasti joukkoliikenteellä ja lähtöpaikalla ei kovin isoa määrää henkilöautoja ole.

Matkanjärjestäjänä on taas ensi vuodelle mietittävä kuinka aikaisin lähtöpaikalle majapaikasta lähdetään, jotta tuo lähtöhässäkkä vältetään. Tämänvuotisen Vasaloppetin muistaa varmasti koko loppuelämän, kun ne tavalliset Vasaloppetit on päässeet unohtumaan. Ja tästä on monella helppo lähteä aikaa parantamaan.

Eli uusi mato koukkuun ensi vuonna!

Terveisin

Matkanjohtaja Kimmo

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.