17.-21.9.2018 RUSKAMATKA SAARISELÄLLE

Lapland3
Lapland4

Alustava ohjelma:

Maanantai 17.9.

Lähtö Kokkolasta aamulla. Ajamme pohjoiseen päin ja pidämme tauot sopivilla paikoilla. Saariselällä majoitumme Lapland Hotels Riekonlinnan hyvin varustelluissa saunallisissa huoneistoissa. Päivällinen hotellissa.

Tiistai 18.9.

Aamiainen hotellissa. Tapaamme oppaamme ja lähdemme linja-autolla retkelle. Ajomatkan aikana opas kertoo Lapin luonnosta ja ihmisistä. Pidämme tauon Kolmikantajärven rannalla jossa paistamme makkarat nuotiolla ja nautimme nokipannukahvit. Tauon aikana voi myös kierrellä lähimetsässä. Retken kesto on noin 3 tuntia. Päivällinen hotellissa.

Keskiviikko 19.9.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Riekonvaaran Porotilalle. Poroisäntä toivottaa meidät tervetulleiksi farmille jossa saamme tutustua saamelaisuuteen sekä porotalouteen. Vierailun aikana pidämme suopunginheittoharjoitukset sekä nautimme kahvit  kahvileivän kera avotulilla kodassa. Retken kesto on noin 2 tuntia jonka jälkeen palaamme Saariselälle.
Iltapäivällä on mahdollista osallistua lisämaksulliselle retkelle Lapin kultamaille. Opimme tuntemaan nykyaikaista kullankaivuuta ja tapaamme aidon kullankaivajan. Lyhyen opastuksen jälkeen pääsemme itsekin kokeilemaan raskasta kullankaivajan työtä. Ränneillä odottavatkin jo lapiot ja ämpärit ja niin alkaa työ. Hetken uurastuksen jälkeen työ tekijäänsä kiittää ja alamme etsimään aidon kullankaivajan opastuksella kultahippuja ja korukiviä hiekasta. Ja tietenkin saamme viedä löytämämme aarteet kotiin! Retken aikana nautimme nokipannukahvit nuotiolätyn kera. Retken kesto noin 3 tuntia.
Päivällinen hotellissa.

Torstai 20.9.

Aamiainen hotellissa. Tänään lähdemme sauvakävelyretkelle. Retkiopas tapaa meidät hotellin edessä, josta lähdemme kävelemään Saariselän kauniisiin maisemiin. Reittimme kulkee pitkin tuntureita ja metsiä tutustuttaen kävelijät pohjoisen Lapin luontoon ja kasveihin. Pienellä onnella saatamme nähdä joitakin eläimiä, kuten poroja, riekkoja ja kuukkeleita. Retken kesto on noin 2 tuntia (6 km). Päivällinen hotellissa.

Perjantai 21.9.

Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavaramme bussiin ja lähdemme kotimatkalle. Pidämme tauot sopivilla paikoilla ja kotiin saavumme illalla.
Hiking1
Riekonlinna1
Matkan hinta:
  • 665 eur/henkilö, edellyttää vähintään 30 matkustajaa

Hintaan sisältyy:
  • Bussikuljetukset ohjelman mukaan
  • Majoitus 4 yötä jaetussa 2-hengen saunallisessa huoneistossa
  • Aamiainen ja päivällinen hotellissa
  • Opastettu retki alueella sis. nuotiomakkaran ja nokipannukahvit
  • Vierailu Riekovaaran Porotilalla sis. suopunginheittoharjoitukset, kahvit & kahvileipä
  • Sauvakävelyretki Urho Kekkosen kansallispuistoon sis. opastuksen ja kävelysauvat

Lisämaksusta:
  • 1-hengen huone 220 eur/hlö
  • Retki Lapin kultamaille 57 eur/hlö sis. opastus, vierailu kullankaivajan leirissä, kahvit ja lätty, löytyneet hiput ja korukivet (retki edellyttää väh. 20 osallistujaa)
  • Matkavakuutus alk. 51 eur/hlö

Ilmoittautumiset viimeistään 15.5.2018
Kokkolan Matkatoimisto Oy
Tehtaankatu 8, 67100 Kokkola
+ 358 6 8238 300