25.9.-2.10.2018 REININ LAAKSO, GENEVENJÄRVI & MAGGIOREJÄRVI

RÜDESHEIM, MONTREUX JA STRESA

Lagomaggiore

Alustava ohjelma:

Päivä 1 - Tiistai 25.9.

Bussimatka Vantaalle ja majoitus Bonus Inn hotellissa.

Päivä 2 - Keskiviikko 26.9.

Aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 07.40 ja saapuu Frankfurtiin klo 09.20. Dahl Linjaliikenteen bussi ja kuljettaja sekä paikallinen opas odottavat meitä lentokentällä ja sieltä ajamme noin 60 km päähän Rüdesheimiin. Rüdesheimissa nousemme laivaan ja matkaamme Reiniä pohjoiseen reittiä Rüdesheim – Bingen – Assmannshausen – Lorch – Bacharach – Kaub – Oberwesel – St. Goar – St. Goarshausen. Alue on nimeltään Mittelrhein ja laivamatkan aikana näemme vanhoja linnoja ja viiniviljelmiä sekä kuuluisan Lorelein kallion. Nousemme maihin St. Goarshausenin pikkukaupungissa jossa bussi on meitä vastassa. Palaamme Rüdesheimiin ja teemme oppaan johdolla kävelykierroksen kaupungin keskustassa ja lopuksi nousemme köysiradalla ylös Niederwald-muistomerkille. Köysirata on 1,4 km pitkä ja
muistomerkiltä on upeat näkymät alas Reinille. Syömme illallisen perinteisessä Weinstube-ravintolassa. Majoitus Parkhotel Rüdesheimissa.
Lorelei
Niederwald

Päivä 3 - Torstai 27.9.

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa etelään kohti Freiburgia ja pysähdymme matkalla sopivilla paikoilla. Syömme illallisen panimoravintolassa kaupungin keskustassa. Yövymme B&B Hotel Freiburg-Südissa vähän keskustan ulkopuolelle.

Päivä 4 - Perjantai 28.9.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sveitsiä. Pysähdymme matkalla Gruyèren alueella ja syömme lounaan La Maison du Gruyére juustotalossa. Lounaan jälkeen tutustumme näyttelyyn gruyère-juuston valmistuksesta ja näemme juustolan toimintaa lasigallerian takaa. Matka jatkuu Montreux’n kaupunkiin kauniin Genevenjärven rannalla. Kaupungista löytyy mm Marsalkka Mannerheimin nimeä kantava puisto ja muistomerkki sekä Freddie Mercuryn patsas ja Queen Studio Experience-museo. Majoitumme Villa Toscane Hotellissa kävelymatkan päässä keskustasta.

Montreux1

Päivä 5 -  Lauantai 29.9.

Aamiainen hotellissa. Tänään matka jatkuu kohti Italiaa ja kaunista Maggiorejärveä. Majoitumme kolme seuraavaa yötä Stresan kaupungissa järven rannalla. Tyylikäs pikkukaupunki on Maggiorejärven suosituin lomakohde ja kaupunki on tunnettu tyylikkäästä rantabulevardistaan sekä loisteliaista huviloistaan. Stresassa matkailijoita hellitään kenties Maggiorejärven upeimmilla maisemilla ja suositun lomakohteen monipuolisilla palveluilla. Stresa on täynnä tasokkaita ravintoloita ja myös ostosmahdollisuudet ovat kaupungissa varsin hyvät suhteessa sen kokoon. Majoitumme Grand Hotel Bristolissa rantakadun varrella. Päivällinen hotellissa.

Päivä 6 - Sunnuntai 30.9.

Aamiaisen jälkeen tapaamme oppaamme hotellin aulassa ja lähdemme venesatamaan, josta kuljetus yksityisveneellä Stresan edustalla sijaitsevalle Isola Bella-saarelle. Tutustumme Stresan tunnetuimpaan nähtävyyteen ja sen upeaan palatsiin sekä ympäröivään puutarhaan. Barokkityylisen palatsin rakennutti Borromeo-suku 1600-luvulla. Teemme opastetun kierroksen palatsissa, näemme sen juhlavat salit ja upeat koristeet sekä maalaukset. Käymme myös ns. grottassa, simpukoin ja järvikivin koristellussa luolassa, jossa Borromeot vilvoittelivat
Isolabella
kesähelteellä. Palatsivierailun jälkeen ihailemme palatsin puutarhaa, jossa on mm. kymmenelle terassille portaittain rakennettu pyramidi ja sen koristeena patsaita ja koristepensaita. Puutarhassa on runsaasti eri puulajikkeita, pensaita, kukkia ja kaiken lisänä ylväänä käyskenteleviä valkoisia riikinkukkoja. Isola Bellalta jatkamme veneellä Isola Pescatorille eli kalastajasaarelle, jossa nautimme lounaan saaren ravintolassa. Lounaan jälkeen kuljetus veneellä takaisin Stresan venesatamaan, jonne saavutaan n. klo 15.30. Iltapäivä vapaa-aikaa.

Päivä 7 - Maanantai 1.10.

Aamiainen hotellissa. Tapaamme oppaan ja lähdemme bussilla vierailulle Villa Tarantoon, joka on kuuluisa laajasta kasvitieteellisestä englantilaistyylisestä puutarhastaan. Puutarhan on perustanut skotlantilainen kapteeni 1930-luvulla ja se on valittu jopa maailman kauneimmaksi! Aikaa nauttia puutarhan kauneudesta ja sen kasveista ja kukista omaan tahtiin merkittyjä reittejä pitkin. Vierailun jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Anzivinon viinitilaa. Viinitila sijaitsee Gattinaran keskustassa. Nautimme ensin runsaan lounaan paikallisia herkkuja maistellen, tietenkin saamme nautittavaksi upeaa Toma-juustolla ja punaviinisiirapilla maustettua risottoa. Lounaan aikana maistelemme Anzivinon perheen viinejä ja lounaan jälkeen tutustumme myös viinintuotantoon ja viinikellariin. Iltapäivällä paluu Stresaan.

Päivä 8 - Tiistai 2.10.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Malpensan lentokenttää Milanossa. Finnairin lento lähtee klo 11.15 ja saapuu Helsinkiin klo 15.15. Vantaalta bussimatka Keski-Pohjanmaalle.

Ruedesheim
Montreux3
Stresa

Matkan hinta:
 • 1595 eur/henkilö, edellyttää vähintään 40 matkustajaa
 • 1695 eur/henkilö, edellyttää vähintään 30 matkustajaa

Hintaan sisältyy:
 • Finnairin lennot Helsinki – Frankfurt/Milano – Helsinki
 • Bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • Majoitus 7 yötä hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa sis. aamiaisen
 • Opastettu kiertokävely Rüdesheimissa
 • Jokilaivaristeily
 • Köysirata Niederwald-muistomerkille
 • Vierailu ja lounas Juustotalossa
 • Opastettu retki Isola Bella ja Isola Pescatori saarille, lounas
 • Opastettu retki Villa Tarantoon ja Anzivinon viinitilalle, lounas viininmaistiaisineen
 • Illallinen Rüdesheimissa, Freiburgissa ja Stresassa
 • Matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:
 • 1-hengen huone 360 eur/henkilö
 • Matkustajavakuutus alk. 39 eur

Ilmoittautumiset viimeistään 20.7.2018
Kokkolan Matkatoimisto Oy
Tehtaankatu 8, 67100 Kokkola
+ 358 6 8238 300