11.- 17.4.2018 KULTTUURI- JA VAELLUSMATKA UMBRIASSA, KESKI-ITALIASSA

Ohjelma:

Kokkolan Matkatoimiston kulttuuri- ja vaellusmatka suuntaa kohti melko tuntematonta kohdetta Keski-Italiassa. Tavoitteenamme on tarjota aktiivista lomaa korkealaatuisella hotellilla. Hotellilta lähdemme joka päivä kulttuuri- ja vaellusretkille. Sinun ei tarvitse olla huippukunnossa mutta sinulla on mahdollisuus kokea enemmän jos jaksat kävellä 10 - 15 km muutamana päivänä. Vaellusreitit ovat suhteellisen lyhyet ja kulkevat usein pitkin pieniä teitä, joten sinulla ei tarvitse olla kalliita teknisiä varusteita. Yksinkertainen reppu, tuulenpitävä takki, sadevaatteet ja mukavat sisäänajetut kengät riittävät vallan mainiosti.

Montefalco Trevi Umbrie 2016 045

Olemme mukavuudenhaluisia ja pysymme samassa hotellissa koko matkan ajan. Täten meidän ei tarvitse jatkuvasti pakata tai kantaa kaikkia tavaroita repussamme. Hotelli sijaitsee keskustassa ja jos jonain päivänä haluaa tehdä lyhyemmän vaelluksen, löytää takuuvarmasti takaisin hotellille. Umbriaa kutsutaan Italian vihreäksi sydämeksi. Trevi sijaitsee n. 200 km Roomasta luoteeseen. Hotellimme koostuu neljästä eri 1600-luvun rakennuksesta. Kaksi rakennusta on remontoitu ja kaksi on säilyttänyt historiallisen leimansa vanhoine kalusteineen. Ruokasalit sijaitsevat tunnelmallisissa kellariholveissa. Aamiainen on eurooppalaiseen tyyliin monipuolinen. Päivällinen tarjoillaan italialaiseen tyyliin klo 19 ja se koostuu useimmiten 4 ruokalajista sis. talon viinin.
Jos haluat liikkua omin päin alueen muihin kaupunkeihin, onnistuu se junalla. Mutta rautatieasemalle on 3 km mäkinen matka. Junalippu esim. Spoletoon maksaa vain muutaman euron. Paikallisbussit kulkevat, mutta eivät kovin tiheään. Sen vuoksi olemme sisällyttäneet pääosin kuljetukset paketin hintaan.

Keskiviikko 11.4

Liityntälento Helsinkiin tarvittaessa. Lento lähtee Helsingistä klo 07:50 ja saapuu Roomaan klo 10:15. Bussikuljetus kaupungin keskustaan jossa saamme noin 2 tunnin opastuksen ja nautimme ensimmäisen italialaisen lounaan ennen kuin jatkamme matkaa kohti Umbriaa. Trevissä majoitumme Hotel Antica Dimora alla Roccaan, ja saatamme ehtiä pienelle kaupunkikierrokselle ennen illallista hotellilla.

Torstai 12.4

Trevi mielletään Italian oliiviviljelyiden sydämeksi ja sen kyllä ymmärtää kun tarkastelee rinteitä kaupungin ympärillä. Päivän vaellus on viiniviljelysten seassa. Meitä opastaa Roberto, joka on yksi hotellimme kolmesta omistajasta. Hänen perheellään on omia oliivipuita ja saamme myös nähdä minkälainen hänen oliiviöljyputiikkinsa on. Jatkamme matkaa kohti Fonti del Clittunnoon, missä voimme ostaa vähän suolaista purtavaa lounaaksi. Kotimatkalla on mahdollisuus myös hankkia virvokkeita. Näemme myös 1700 vuotta vanhan oliivipuun.

Perjantai 13.4

Matkan aikana olemme usein kosketuksessa oliivien ja oliiviöljyn kanssa mutta tänään tutustumme Umbrian parvekkeeseen, Montefalcoon ja sen keskiaikaiseen kaupunkiin. Kaupunki on huomattavasti isompi kuin Trevi ja täältä löytyy vanhojen hurmaavien talojen ja kujien lisäksi useita tutustumisen arvoisia kauppoja ja ravintoloita. Ensin menemme bussilla viinitilalle Scacciadiavoli Cantinaan, jossa saamme pientä purtavaa ja maistamme kuuluisia viinejä Montefalcon alueelta. Sargantino -viinirypäle on erityinen ja sitä saa viljellä ainoastaan täällä. Päivän vaellus on pääosin kaupungissa, mutta kannattaa kuitenkin laittaa mukavat kengät.

Lauantai 14.4

Päivän vaellus suuntaa ylös vuorelle. Käännymme pohjoiseen, jotta pääsemme muutamaan pieneen kylään. Taukopaikalla näet aaseja, muuleja ja hevosia. Jos vaellus tuntuu raskaalta voi hyvin kääntyä takaisin tai ottaa lyhyemmän reitin. Trevi on näkyvissä koko ajan joten eksyminen ei ole mahdollista. Jos kävelet koko reitin, vaellus kestää yhteensä noin 5-6 h, joten vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Lyhyemmän reitin valinneet tai takaisin kääntyneet voivat halutessaan ottaa lyhyen kävelyn hienon hienon puistotien läpi kohti pohjoista (Spello) ja pistäytyä San Martinon kirkkoon. Tie alkaa Piazza Mazzinilta; vasemmalla on pieni leikkipuisto ja hieno näkymä laaksoon, jonka toisella puolella on Trevi.

Sunnuntai 15.4

Koska asumme lähellä Assisia, käymme luonnollisesti tutustumassa tähän kuuluisaan pieneen kaupunkiin. Siellä meillä on aikaa kaupunkikierrokselle ennen kuin siirrymme seuraavaan pieneen kaupunkiin, Spelloon. Toinen, hieman kevyempi reitti kohteeseen on 13 km/4 h ja kulkee Monte Subasiosin rinteillä läpi oliivilehtojen, kohti Spelloa. Toinen, hieman vaativampi reitti on 17 km/6 h ja lähtee Porta Cappuccinistä kohti komeaa Eremo delle Carcerin luostaria (Pyhän Franciskuksen rukouspaikka). Reitti jatkuu tammimetsän läpi San Benedetton luostariin ja edelleen kohti Spelloa. Bussikuljetus takaisin Treviin.

Maanantai 16.4

Viimeisenä päivänä meillä on taas miellyttävä vaellus oliivipuiden lomassa ja kohteena meillä on Eremon nunnaluostari. Tavanomaisesta poikkeava kokemus yksinkertaisuutta, rauhaa, vaatimattomuutta ja ystävällistä vastaanottoa. Täällä on myös luola, missä Franciskus on käynyt rukoilemassa. Lounaan tilaamme etukäteen maataloon, mistä on fantastiset näkymät alas laaksoon. Kotimatkalla kuljemme Roberton talon ohi ja voimme tuliaiseksi tilata oliiviöljyä, jonka hän toimittaa hotellihuoneeseen.

Tiistai 17.4

Aikainen herätys ja lähtö kohti Roomaa. Lento lähtee klo 11:20 ja saapuu Helsinkiin klo 15:45. Liityntälento Helsingistä tarvittaessa.

LISÄTIETOA

Matkan hinta:
  1010 euro/hlö, edellyttää vähintään 20 matkustajaa
1085 euro/hlö, edellyttää vähintään 15 matkustajaa

Hintaan sisältyy:
  • lennot Helsinki – Rooma m/p
  • lentokenttäverot
  • bussikuljetus Roomasta hotelliin Trevissä m/p
  • lounas Roomassa 1. päivänä
  • majoitus Hotel Antica Dimora alla Rocca:ssa 6 yötä jaetussa 2-hengen huoneesa sis. puolihoito
  • päivittäin opastettuja vaelluksia/retkiä

Lisämaksusta:
  • liityntälento Helsinkiin m/p 155 eur
  • 1-hengen huone 365 eur

Mahdolliset sisäänpääsymaksut ja muut kulut eivät sisälly hintaan.

Huom! Muista matkavakuutus. Se korvaa peruutuskulut sairaustapauksissa.

Ilmoittautumiset 12.2.2018 mennessä:

KOKKOLAN MATKATOIMISTO OY
Tehtaankatu 8, 67100 Kokkola
Puh. 068238300


MATKANJOHTAJA Peter Sandbacka