30.7.-5.8.2018 VAELLUSMATKA ITÄVALLASSA

Ohjelma:
Kokkolan Matkatoimisto järjestää yhdeksättä kertaa viikon kestävän vaellusmatkan satumaisen kauniiseen alppilaaksoon Tuxertaliin, noin 60km Innsbruckista. Hotellimme sijaitsee pienessä kylässä Lanersbachissa, noin 1300 metrin korkeudella ja siellä asuu noin 600 asukasta. Jyrkät, vihreät alppiseinät antavat herkullisen kehystyksen laaksossa hermoradan lailla kiemurtelevalle tielle joka yhdistää kylät toisiinsa. Täällä tulemme viipymään koko viikon vaihtamatta hotellia ja tekemättä vaativia vaelluksia painavine reppuineen. Tavoitteenamme on nauttia kevyistä ja rennoista päivistä ja iloita hyvästä ruoasta sekä ystävällisistä ihmisistä matkan varrella.

OsterrikeTux1M OsterrikeTux2M OsterrikeTux5M OsterrikeTuxHotelJaegerS

Tux-Lanersbach on ihastuttava laakso Itävallassa jossa on mitä mainioimmat puitteet vaelluksiin, pyöräretkille ja riippuliitämiseen. Vaeltajille on tarjolla eritasoisia ryhmiä, reippaalla tahdilla etenevät tai hieman rauhallisemmalla tahdilla menevät jolloin on aikaa myös pysähtyä ihailemaan maisemia ja kukkaloistoa. Hotellista on mahdollista lainata karttoja, kävelysauvoja sekä reppuja, oma reppu tosin on suotava. Kuntosali, saunaosastot ja uima-allas sekä kylpyläosasto ovat päivittäin auki ja hotelliasukkaiden käytössä ilmaiseksi. Muista siis uimapukusi! Matka on rakennettu puolihoidolla ja hotelli tarjoaa runsaan aamiaisen, pientä suolasta ja makeaa välipalaksi sekä 4 ruokalajin illallisen joka päivä.

Meillä on mahdollisuus ilmaiseksi käyttää sporttibussia joka liikennöi Hintertuxin ja Finkenbergin välillä. Meillä on myös pääsy opastettuihin vaelluksiin Zillertalin kansallispuistoon. Jos sinulla on enemmän seikkailuhalua voit vuokrata maastopyörän apumoottorilla tai esimerkiksi testata riippuliitoa Mayrhofenissa.

Maanantai 30.7

Liityntälento Kruunupyystä ja Vaasasta Helsinkiin tarvittaessa. Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 8:00 ja saapuu Müncheniin klo 9:30. Münchenistä jatkamme bussilla Itävallan Innsbruckiin jossa etsimme sopivaa lounaspaikkaa. Jatkamme kohti Tux-Lanersbachia ja majoitumme Hotel Jägeriin.

Tiistai 31.7

Päivittäin saamme vaeltaa kauniissa maisemissa ja tänä päivänä vaellamme 1300 metristä 1700 metrin korkeuteen. Täällä näemme kesänavettoja sekä koemme upean näköalan yli laakson. Paikallinen Musikkapelle (kuoro) antavat illalla ilmaisen konsertin Urheiluhallissa, jonne luonnollisesti menemme kuuntelemaan.

Keskiviikko 1.8

Toisena päivänä lähdemme retkelle jäätikölle ja nousemme 3200m korkeudelle kolmen eri hissin avulla. Palaamme näyttävän laakson kautta jossa lehmät laiduntavat ja viheltelevät murmelit oleskelevat. Jos sinua kiinnostaa nähdä kukkivaa alppitähteä jyrkällä rinteellä, voit ottaa pidemmät reitin takaisin. Jos haluat vaeltaa lyhyemmän reitin, voit valita nopeamman tien vesiputoukselle Hintertuxissa.

Torstai 2.8

Kolmantena päivänä suuntaamme Finkenbergissä kabiinihissillä ylös 1700m korkeudelle josta kävelemme helpossa maastossa polkua pitkin, niityillä kukkivien kasvien ja laiduntavien lehmien ohi.  Käymme myös paikassa jossa vanha magnesiitti-kaivos aikoinaan on toiminut. Illalla tutustumme pienen kylämme yöelämään ja käymme Kasel-Madelissa jossa saamme tutustua paikalliseen musiikkiin ja pubikulttuuriin paikallisten seassa.

Perjantai 3.8

Päivän vaellus alkaa kabiiniradalta lähellä hotellia. Eggalmin asemalta vaellamme ylös Grübelspitzeen (2395 m). Tämä vaellus on hieman rankempi, mutta selkeästi toteutettavissa sillä nousun jälkeen alkaa loiva alamäki hurmaavassa laaksossa kukkivine alppiruusuine kohti Stoankasern (levähdysalue tarjoiluneen). Kotimatka on helppokulkuinen teitä ja polkuja pitkin (yhteensä noin 4-5h vaellus).

Lauantai 4.8

Viimeisenä päivänä vaellamme kelkkaradan vierellä kauniille navetalle Höllensteinhüttelle (tarjoilu). Mutkaisen nousun ja laskun jälkeen pysähdymme seuraavan kerran Grieralmissa. Sieltä alamäki jatkuu kylälle ja hotelliimme (yhteensä noin 4-5h vaellus).

Sunnuntai 5.8

Aamiainen hotellissa. Bussikuljetus Garmisch Partenkirchenin kautta Müncheniin, jossa meillä on muutama tunti aikaa tutustua kaupunkiin. Iltapäivällä jatkamme kohti lentokenttää. Finnairin lento Münchenistä lähtee klo 19:10 ja saapuu Helsinkiin klo 22:35. Liityntälento Helsingistä Kruunupyyhyn ja Vaasaan tarvittaessa.

LISÄTIETOA

Matkan hinta:
1100 euro/hlö, edellyttää vähintään 30 matkustajaa
1125 euro/hlö, edellyttää vähintään 25 matkustajaa
1165 euro/hlö, edellyttää vähintään 20 matkustajaa

Hintaan sisältyy:
  • lennot Helsinki – München m/p
  • lentokenttäverot
  • bussikuljetus Münchenistä hotelliin m/p
  • majoitus Hotel Jägerissa 6 yötä jaetussa 2-hengen huoneessa sis. puolihoito sekä välipala päivittäin
  • hotellin kuntosalin, saunaosaston ja uima-altaan käyttö
  • sporttibussien vapaa käyttö Hintertuxin ja Finkenbergin välillä
  • päivittäin opastettuja vaelluksia Zillertalin kansallispuistossa
  • mahdollisuus lainata reppua, kävelysauvoja ja karttoja hotellista

Lisämaksusta:
  • liityntälento Vaasa tai Kruunuupyy – Helsinki m/p 155 eur
  • 1-hengen huone 195 eur

Hissikortti ja ateriat hotellin ulkopuolella eivät sisälly hintaan.

Huom! Muista matkavakuutus. Se korvaa peruutuskulut sairaustapauksissa.

Ilmoittautumiset 25.4.2018 mennessä:

KOKKOLAN MATKATOIMISTO OY
Tehtaankatu 8, 67100 Kokkola
Puh. 068238300


MATKANJOHTAJA Peter Sandbacka